دسته بندی نشده

تولید قطعات آلومینیومی ریخته گری دایکاست

تولید قطعات آلومینیومی ریخته گری دایکاست

دایکاست یا ریخته‌گری تحت فشار، فرآیندی برای تولید قطعات فلزی با استفاده از قالب‌های فلزی است. در این روش، فلز مذاب تحت فشار بالا به داخل قالب تزریق می‌شود و پس از سرد شدن و انجماد، قطعه نهایی شکل می‌گیرد. آلومینیوم به دلیل دارا بودن خواصی مانند وزن سبک، سختی (چقرمگی) بالا، مقاومت به خوردگی و قابلیت بازیافت، به عنوان یکی از پرمصرف‌ ترین مواد اولیه در صنعت دایکاست شناخته می‌شود. تهران دایکست ارائه کننده خدمات ریخته گری آلومینیوم در تهران است، برای استعلام هزینه و مراحل ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.

مزایای استفاده از آلومینیوم در دایکاست

وزن سبک

قطعات آلومینیومی دایکاست در مقایسه با قطعات مشابه ساخته شده از فولاد یا چدن، وزن سبک‌تری دارند. این امر در صنایع مختلف مانند خودروسازی و هوافضا که به دنبال کاهش وزن کلی هستند، از اهمیت بالایی برخوردار است.

میزان سختی(چقرمگی) بالا

آلومینیوم و آلیاژهای آن از سختی بالایی برخوردارند و در برابر ضربه و خستگی مقاومت خوبی دارند. این ویژگی باعث این شده تا از این فلز در صنایع مختلفی از جمله دایکاست (diecast) استفاده انبوهی شود.

مقاومت به خوردگی

مقاومت در برابر خوردگی به توانایی یک ماده در برابر تخریب ناشی از واکنش‌های شیمیایی با محیط اطرافش اشاره دارد. این موضوع برای فلزات، به خصوص آلومینیوم، از اهمیت بالایی برخوردار است.

عوامل موثر بر مقاومت در برابر خوردگی

  • نوع فلز: فلزات مختلف به طور ذاتی در برابر خوردگی مقاومت های متفاوتی دارند. به طور کلی، فلزات نجیب مانند طلا و پلاتین در برابر خوردگی مقاوم تر از فلزات فعال مانند آهن و آلومینیوم هستند.
  • آلیاژ: آلیاژهای فلزات می توانند در مقایسه با فلزات خالص، مقاومت در برابر خوردگی را افزایش یا کاهش دهند.
  • محیط: نوع محیطی که فلز در معرض آن قرار می گیرد، نقش مهمی در خوردگی آن دارد. محیط های اسیدی، قلیایی و شور می توانند خوردگی را تسریع کنند.
  • پوشش ها: پوشش های محافظ مانند رنگ، لعاب و آبکاری می توانند به طور قابل توجهی مقاومت در برابر خوردگی را افزایش دهند.

قابلیت بازیافت

آلومینیوم قابلیت بازیافت بسیار بالایی نزدیک به 100% را دارد و می‌ توان از ضایعات آن برای تولید قطعات جدید استفاده کرد. این موضوع باعث شده تا این فلز در تولید قطعات استفاده زیادی داشته باشد.

مراحل تولید قطعات آلومینیومی ریخته گری شده

طراحی و ساخت قالب

طراحی و ساخت قالب در فرایند دایکاست شامل مراحل مختلفی می باشد که در ادامه مطلب به برخی از آنها اشاره شده است.

طراحی قالب

  • انتخاب نوع قالب (سرد یا گرم)
  • طراحی هندسی قالب
  • انتخاب مواد قالب
  • تحلیل و شبیه‌سازی

ساخت قالب

  • برش و ماشینکاری
  • عملیات حرارتی
  • مونتاژ قالب دایکاست
  • آزمایش و تست قالب

هدف از تولید و ساخت قالب های دایکاست، تولید قطعات با کیفیت بهتر و بالا بردن راندمان کاری است. همچنین با داشتن قالب های بهتر برای دایکاست، احتمال خطا در ساخت قطعات مورد نظر کمتر میشود. با رعایت این نکات می‌ توان قالب‌ های دایکاست با عمر طولانی و کارایی بالا ساخت.

آماده سازی مواد اولیه

میتوان آماده سازی مواد اولیه جهت فرایند ریخته گری دایکاست (دایکست) را به سه مرحله تقسیم بندی کرد. ذوب کردن اولین مرحله در آماده سازی مواد اولیه برای دایکاست فلز آلومینیوم است. در این مرحله، آلومینیوم جامد به حالت مایع تبدیل می‌شود تا برای تزریق به داخل قالب آماده شود. دومین مرحله تزریق مواد ذوب شده در دمای بالا تحت فشار به داخل قالب های دایکاست است. در آخرین مرحله یعنی سرد شدن و انجماد، زمان نیاز است تا مواد به صورت کامل سرد شوند تا برای خارج شدن از قالب مشکلی بوجود نیاید. در صورت نیاز یک مرحله پرداخت و ماشین کاری نیز بر روی قطعه انجام می گیرد تا قطعه به حالت مطلوب برسد.

کاربرد قطعات آلومینیومی ریخته گری دایکاست

قطعات آلومینیومی به دلیل خواص منحصر به فردی مانند سبکی، استحکام، مقاومت در برابر خوردگی، شکل پذیری و رسانایی بالا در طیف گسترده ای از صنایع کاربرد دارند. در ادامه به تعدادی از کاربرد های رایج قطعات آلومینیومی اشاره می شود:

صنعت حمل و نقل

خودروسازی

قطعات آلومینیومی در ساخت بدنه، موتور، شاسی و سایر اجزای خودرو به کار می روند. استفاده از آلومینیوم در خودرو ها به کاهش وزن و افزایش راندمان سوخت کمک می کند. قطعات سبک از جمله قطعات آلومینیومی کمک شایانی به صنعت خودروسازی کرده است.

هواپیماسازی

آلومینیوم یکی از مهمترین مواد در صنعت هواپیما سازی است. از این فلز در ساخت بدنه، بال ها، موتور و سایر اجزای هواپیما استفاده می شود. به دلیل سبک بودن این فلز، استفاده از آن در قسمت های خاصی از هواپیما های و یا جنگنده های هوایی بسیار تاثیر گذار بوده است.

صنعت ریل سازی

علاوه بر دیگر صنایع حمل و نقل که در بالا آورده شد، آلومینیوم در ساخت واگن ها، ریل ها و سایر اجزای سیستم های ریلی، در کنار دیگر فلزات اصلی ریل ها و واگن ها به کار گرفته می شود.

صنعت ساختمان

آلومینیوم به دلیل زیبایی، سبکی و مقاومت در صنعت ساختمان نیز کاربرد دارد که از انواع آن میتوان به کاربرد گسترده آلومینیوم در ساخت نمای ساختمان ها اشاره نمود. همچنین آلومینیوم به علت زیبایی در کنار استحکام بالا در درب ها، پنجره ها و حتی سقف ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.

صنعت برق و الکترونیک

از آلومینیوم در صنعت برق و الکترونیک کمک بسیاری گرفته می شود. آلومینیوم به دلیل رسانایی بالای خود، در کابل های برق استفاده میشود. همچنین به دلیل رسانایی حرارتی بالا، در ساخت مبدل های حرارتی به کار می رود. از کاربرد های دیگر آن در لوازم برقی و الکترونیکی میتوان به ساخت قطعات داخلی مانند هیت سینک ها و قاب ها اشاره کرد.

صنعت بسته بندی

قوطی های آلومینیومی به دلیل سبکی، استحکام و قابلیت بازیافت، برای بسته بندی نوشیدنی ها و مواد غذایی به کار می روند. مهمترین بخش استفاده در صنعت بسته بندی از این فلزات، قابلیت بازیافت شدن آسان و سریع است. همیشه علاوه بر داشتن استاندارد های مناسب جهت نگهداری و ماندگاری بالا در بسته بندی، وجود قابلیت بازیافت جزو ضروریات برای حفظ محیط زیست است که قوطی های آلومینیومی دارای این خاصیت هستند. دیگر محصول آلومینیوم در نگهداری و بسته بندی محصولات فویل آلومینیوم است. فویل آلومینیوم به دلیل انعطاف پذیری و مقاومت در برابر خوردگی، برای بسته بندی مواد غذایی و سایر محصولات استفاده میشود.

 

در کنار تمامی کاربرد های فلز آلومینیوم باید به معایب این فلز نیز توجه کرد. فلز آلومینیوم جز فلزات گران و نیمه اقتصادی محسوب می شود. از دیگر معایب آن از دست دادن استحکام در دمای بالا است. اما این معایب در برابر مزایای این فلز ناچیز هستند و همین باعث میشود تا استفاده از آن به صورت گسترده در صنایع مختلف بسیار زیاد باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *